DynaGroup breidt uit in Sittard-Geleen

150-200 werkplekken in voormalig Stamicarbon gebouw

DynaGroup, het in Nuth gevestigde service, logistiek, en IT bedrijf, gaat wederom fors uitbreiden. In de vestiging in Nuth wordt meer plaats gemaakt voor uitbreiding van de repair en logistieke diensten. De directie, shared services en het IT-bedrijf (Dynalean) verhuizen naar Sittard-Geleen. Zij vinden een plek in het voormalige Stamicarbon-gebouw, naast het markante Rabobankgebouw op het Kantorenpark Sittard. DynaGroup heeft verder nog grote vestigingen in Woerden en Brussel en telt in totaal méér dan 1.000 medewerkers. In Sittard-Geleen zijn nu 120 werkplekken ingericht. Dat worden er 150 tot 200 de komende jaren.

In samenwerking met NV Industriebank LIOF heeft de directie van DynaGroup de gehele lijn van Nuth tot Woerden onderzocht op een geschikte locatie. In Sittard-Geleen vond men uiteindelijk een kant-en-klare plek in het voormalige Stamicarbon gebouw, dat, sinds de verhuizing van dit bedrijf naar het om de hoek gelegen MGL-gebouw, beschikbaar was. Dit nieuwe gebouw is niet alleen representatief en uitstekend passend bij de wensen van DynaGroup, het ligt bovendien op loopafstand van het trein- en busstation van Sittard. Een voordeel is ook dat de werknemers van de te verhuizen afdelingen hun woonplaats niet hoeven op te geven.

Gedeputeerde Twan Beurskens van de Provincie Limburg en wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen en Jérôme Verhagen,directeur LIOF juichen de komst van de nieuwe vestiging van de DynaGroup toe.

Beurskens stelt: “Een bedrijf als DynaGroup, momenteel het snelst groeiende Limburgse bedrijf (winnaar FD Gouden Gazelle categorie grootbedrijven met omzet boven € 30 mln) zien wij uiteraard graag verankerd in Limburg. Dit ondernemerschap is een inspiratie voor andere Limburgse ondernemers!”

 “De DynaGroup past uitstekend bij het innovatieve, vernieuwende karakter van het Sittard-Geleense bedrijfsleven,” aldus wethouder Pieter Meekels.

“Zo zie je maar wat er kan komen van een in 1995 pril startend bedrijf: een stevige ondernemingsgroep met meerdere vestigingen en vele honderden werknemers” aldus Jérôme Verhagen, directeur NV Industriebank LIOF.

Allerwegen groei

Ondanks de verhuizing van enkele afdelingen naar Sittard-Geleen groeit de vestiging Nuth de komende jaren van 455 naar 550-600 arbeidsplaatsen. Totaal in Limburg komt het aantal arbeidsplaatsen van Dynagroup uit op 750 tot 800 banen de komende jaren. Een plus van ca. 200.

DynaGroup is bijna 20 jaar geleden met hulp (starterskapitaal) van NV Industriebank LIOF onder de naam Dynafix (nu het After Sales bedrijf binnen de DynaGroup) van start gegaan met het repareren van computers en mobiele telefoons. Dankzij o.a. een uitgekiend logistiek systeem groeide deze activiteit zeer snel. Het logistieke systeem werd een specialisatie op zichzelf. Onder de naam Dynalogic is het nu een van de dochterbedrijven van DynaGroup en meervoudig winnaar van de Thuiswinkel Logistieke Innovatie-award vanwege de unieke logistieke services om webwinkels met hun e-commerce distributie te helpen. Dynalean (het IT-bedrijf) ontwikkelt zowel voor intern alsook voor externe klanten (zoals Vodafone, Belgacom, Samsung, etc) effectieve supply chain workflow platformen. Inmiddels zijn daaruit weer 2 business units voortgekomen: enerzijds Dynasure, een serviceverlener voor privacy gerelateerde diensten, zoals polis- en claimmanagement voor verzekeraars en ID/certificaat gerelateerde producten, en anderzijds Dynacommerce, gericht op omnichannel IT-solutions waarmee retail en etail naadloos met elkaar verbonden worden.

“Ons ondernemingsmotto zijn de 3 i’s van innoveren, investeren en implementeren. Hierdoor voegen wij steeds nieuwe services en business units aan onze groep toe, en bieden we continue kansen voor (nieuwe) medewerkers die willen excelleren in hun jobs” aldus Dick Wammes en John Jansen, de 2-koppige directie van DynaGroup.