Menu Sluiten

Leen Menken

Slider_over ons

Leen Menken Foodservice Logistics

Leen Menken Foodservice Logistics, is als familiebedrijf in 1987 opgericht door Leen Menken. Sinds 2018 is het bedrijf officieel een dochteronderneming van het Belgische bpost geworden en daarmee een zuster van DynaGroup.
Ooit gestart met opslag van koel en vries producten, en inmiddels uitgegroeid tot een distributiepartner waarbij de focus ligt op logistieke ontzorging voor bedrijven in de foodsector.
Leen Menken Foodservice Logistics bestaat uit drie verschillende businessunits. Klanten kunnen diensten uit alle units afnemen die passen bij hun logistieke model.

Warehousing

Op -18 °C en 4 °C worden alle goederen opgeslagen. Voor, na of tijdens het opslag traject is er vaak behoefte aan extra activiteiten. Zo zijn er in de loop der jaren flink wat value added services ontstaan: orderpicken, containers lossen en palletiseren, douane activiteiten, opslag van T1 goederen, ompakken, labelen, tht’s printen, ontdooien en invriezen.

Fulfilment

In ’95 zijn we gestart met de inkoop, het voorraadbeheer, orderpicking en de distributie van het hele assortiment van grote (fast)foodketens. Hierbij nemen we de logistieke, maar ook de financiële stroom over (voorraadeigenaar en facturatie aan eindlocaties).

Met de komst van webshops zijn we in ’12 ons meer gaan specialiseren in fijnmazige logistiek; orderpicking op stuks niveau en bezorging (vanaf 1 collo) aan consumenten en bedrijven (denk aan kleine groothandel- en horeca leveringen, kantoren, maar bijvoorbeeld ook een marketingactie waarbij samples moeten worden verstuurd).

Distributie

Distributie zijn onderverdeeld in 3 verschillende netwerken;

  • Pallet distributie; dit doen we met een aantal partners op internationaal niveau
  • Rolcontainer distributie; vaste lijndiensten bezorgen op gezette tijden rolcontainers voor een aantal van onze fulfilment klanten
  • Fijnmazige distributie; een netwerk waarbij we met busjes naar consumenten en bedrijven rijden. De busjes hebben een koeling of diepvries, dus speciale verpakkingen zijn niet nodig. 6 Dagen in de week bezorgen we met korte bezorgvensters waardoor dit een heel flexibel netwerk is. Het moderne Track and Trace systeem maakt het tot een heel klantvriendelijk netwerk

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u weten hoe Leen Menken Foodservice Logistics u kan ontzorgen? Neem contact met ons op of ga naar www.leenmenken.com voor meer informatie.