Menu Sluiten

April was de maand van Samenwerking

Slider_DynaGroup Home

April was de maand van Samenwerking

DynaGroup werkt intussen al bijna twee jaar samen met JINC aan verschillende mooie projecten  waarin we jongeren kennis laten maken met de arbeidsmarkt! Ook de afgelopen maand is DynaGroup actief betrokken geweest bij een aantal projecten, zo zijn er onder andere twee sollicitatietrainingen verzorgd door ons HR team en IT specialist Dynalinq.
JINC organiseert deze training voor derde- en vierdejaars VMBO-leerlingen om hen voor te bereiden op hun eerste sollicitatiegesprekken . ‘Hoe kom ik binnen en over, waar moet ik op letten en hoe zorg ik dat mijn brief, C.V. en het gesprek indruk maken’. Het klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar al doende leert men pas echt!

Daarnaast hebben wij in april Strong2gether vanuit Dynafix en Dynalogic Vianen twee online bliksemstages georganiseerd. Vanwege de huidige Coronamaatregelen konden deze bliksemstages niet fysiek plaatsvinden, daarom hebben we geheel coronaproof een digitale bliksemstage opgezet met een leuke digitale rondleiding, actieve vragenrondes en een eigen opdracht.  
De JINC Bliksemstage is een initiatief, waarbij we verschillende business units en afdelingen binnen DynaGroup betrekken. Leerlingen van de basisschool en het VMBO ontdekken wat voor sectoren en beroepen er bestaan. Op deze wijze verbreedt JINC de horizon voor de kinderen en stelt hen in staat betere keuzes te maken voor de toekomst.

Vooruitblik:
ook de aankomende periode zullen wij ons Strong2gether in blijven zetten en hebben wij wederom meerdere bliksemstages en sollicitatietrainingen gepland. Een mooi project waar wij als Dyna met trots aan deelnemen is ‘JINC Baas van morgen’. Een jaarlijks evenement waarbij een leerling voor één dag de touwtjes in handen neemt en de plek van een directeur of manager binnen de organisatie overneemt. 10 juni neemt Neo de plek over van Christoph Roubben, General manager van Dynafix-Dynasure. Wij kijken erg uit naar deze dag!

JINC:
JINC is een landelijke organisatie die zich inzet voor kinderen van 8 tot 16 jaar uit een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. DynaGroup helpt deze kinderen aan een goede start op de arbeidsmarkt door jaarlijks verschillende activiteiten te organiseren zoals sollicitatietrainingen en bliksemstages. Daarnaast steunt DynaGroup JINC via een financiële bijdrage.