Menu Sluiten

Dynahealth en Mediq tekenen strategische samenwerking

DynaGroup News

Persbericht | Dynahealth en Mediq tekenen strategische samenwerking voor de levering van passief gekoelde medicatie aan de patiënt thuis conform GDP-richtlijnen.

Patiënten ontvangen thuis medicatie binnen zelfgekozen tijdvak met realtime Track & Trace.

Nuth, 2 april 2024 – Dynahealth heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een 5-jarige samenwerking zijn aangegaan met Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen en innovatieve zorgoplossingen. De samenwerking houdt in dat Dynahealth alle medicatie en medische voeding van Mediq passief gekoeld levert bij de patiënt aan huis conform de GDP-richtlijn.

Jeroen de Lange, Supply Chain Director Benelux bij Mediq: “Met onze medische hulpmiddelen, zorgprogramma’s en gespecialiseerde verpleegkundigen ondersteunen wij zorgprofessionals in het naar huis brengen van zorg. Medicatie en medische voeding moeten te allen tijde in de juiste omstandigheden bewaard en getransporteerd worden. Dit om de kwaliteit hoog te houden en zo de beste zorg aan de patiënt te kunnen leveren.  In Dynahealth hebben wij de juiste partner gevonden om dit te kunnen realiseren, waarbij het voor de patiënt zo eenvoudig mogelijk wordt en er efficiënt en duurzaam wordt nagedacht over de levering.”

Kostenbesparend en duurzamer
Deze samenwerking markeert een overstap van voornamelijk actieve koeling naar passieve koeling voor Mediq. Hierdoor wordt de medicatie gevalideerd passief gekoeld afgeleverd bij de patiënt thuis op een vooraf gekozen tijdvak. De levering is realtime te volgen via een dynamische Track & Trace met live ETA (Estimated time of Arrival).

De uitlevering van medicatie volgens passieve koeling verloopt conform de GDP-richtlijnen. Waarbij de GDP, ofwel Good Distribution Practice verwijst naar EU richtlijnen voor de distributie van farmaceutische producten.

Door het passief uitleveren van medicatie of medische voeding kunnen andere medische hulpmiddelen of medical devices worden samengevoegd tijdens het vervoer. Door het slim combineren van deze leveringen in onze routes bieden wij de producten in één zending bij de patiënt aan huis. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar ook duurzamer.

Intense IT samenwerking
De grootste uitdaging zat in de implementatie en integratie van vier verschillende goederenstromen met drie verschillende leveranciers van Mediq. Het was dan ook een mijlpaal voor zowel Dynahealth als Mediq dat de IT-afdelingen binnen een tijdsbestek van drie weken een API-koppeling en drie CSV-interfaces hebben opgezet en geïmplementeerd. Jeroen Koudijs, Business Development Manager bij Dynahealth zegt: “We zijn ontzettend trots dat wij samen met de IT-teams van Dynahealth en Mediq in korte tijd dergelijke implementaties gezamenlijk succesvol hebben kunnen uitvoeren.” Via het TMS-systeem van Dynahealth vindt er een continue monitoring van het temperatuurgevoelige transport plaats. Dit alles met de juiste passieve koelverpakking per product en de live ETA voor de patiënt middels het MyDynahealth Track & Trace platform.

Samenwerking
De samenwerking tussen Mediq en Dynahealth onderstreept het vermogen van beide organisaties om snel en effectief te reageren op veranderende omstandigheden in de gezondheidszorgsector. Philip Bleijlevens, CCO Health & Circular DynaGroup zegt: “We zullen moeten blijven innoveren en samenwerken in de keten, om de toenemende zorg aan huis betaalbaar te houden naar de toekomst toe. Deze samenwerking is daar een mooi voorbeeld van.” Mediq en Dynahealth kijken dan ook uit naar een succesvolle samenwerking op het gebied van het leveren van hoogwaardige zorgoplossingen aan de patiënt thuis.

Over Dynahealth
Dynahealth, één van de vijf business units van DynaGroup, verzorgt innovatieve, toekomstbestendige zorgoplossingen voor comfortabele thuiszorg. Onze toegevoegde waarde is het bezorgen van gepersonaliseerde, integrale zorg in de thuissituatie en het ontzorgen van klanten, zorgverleners en (mantel)verzorgers. Dit doen wij door te richten op het bezorgen, installeren, assembleren en (waar van toepassing) repareren van medische hulpmiddelen en apparatuur bij de klant thuis, op iedere dag van de week. Daarnaast beschikken we over een GDP-netwerk om medicatie binnen de juiste temperatuur specificaties bij patiënten thuis te bezorgen in de gehele Benelux.

Bij DynaGroup, onderdeel van bpostgroup, werken ruim 2000 betrokken medewerkers, verdeeld over acht vestigingen in de Benelux. Samen staan zij klaar om de verwachtingen van klanten te overtreffen met als ultiem doel om van iedere klant een fan te maken.

www.dynahealth.eu

Over Mediq
Iedere dag rekenen miljoenen patiënten en zorgprofessionals die voor hen zorgen op de levering van medische hulpmiddelen en innovatieve zorgoplossingen van Mediq. Hiermee ondersteunen we mensen in hun thuissituatie en ontlasten we zorgmedewerkers. Als betrouwbare partner van patiënten, zorgorganisaties en zorgverzekeraars focust Mediq voortdurend op het verbeteren van de zorguitkomsten en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Mediq bestaat 125 jaar en is actief in 14 Europese landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

www.mediq.nl