Menu Sluiten

Dynahealth kijkt terug op een succesvol MedTech event 2024

DynaGroup News

Persbericht | Dynahealth toont de uitdagingen en kansen rondom het circulair maken en betaalbaar houden van direct-to-patiënt zorg.

Dynahealth kijkt terug op succesvol event over de toekomst van groene en circulaire zorg.

Nuth, 22 januari 2024 – Dynahealth organiseerde vorige week het event, over de stap naar een toekomst van groene en circulaire Direct-to-patiënt zorg. Vele professionals uit de MedTech- en (zorg)logistieke sector, maar ook beleidsmakers en andere belanghebbenden, waren aanwezig om zich te laten inspireren door de experts van Dynahealth en Stichting MedTech Nederland.

De Green Deal 3.0 stond centraal tijdens het event, waarbij de sprekers het hadden over toekomstige uitdagingen en praktische kansen voor morgen. Het toewerken naar een circulair businessmodel waarbij de zorg betaalbaar en toegankelijk blijft is daarbij de uitdaging.

Circulariteit van zorgafval
Wendy Maas, bestuurslid van Stichting MedTech Nederland vertelt: “Duurzaamheid en circulariteit van hulpmiddelen in de zorg lijken voor veel bedrijven complex en onmogelijk. Echter, ondernemingen als Dynahealth laten zien dat we vandaag al zaken, zoals reparaties en preventief onderhoud kunnen uitvoeren aan AED’s, voedings- en infuuspompen, domotica en andere medical devices.” Maas vervolgt: “Hierbij is de quote van Walt Disney een goede samenvatting: ‘De manier om te starten is door te stoppen met praten en te beginnen met doen’.”

Repair bevordert duurzaamheid
De deelnemers aan het event werden naast de sprekerssessies ook getrakteerd op een uitgebreide rondleiding door het Repair Centre, waar zij zelf konden ervaren dat het correct onderhouden en repareren van (medische) producten de levensduur significant verlengt en dat daardoor ook fors minder wordt weggegooid. Een duidelijk voorbeeld van een circulaire economie.

Circu-lerend
Egge van der Poel, van huis uit Natuurkundige, onafhankelijk adviseur, schrijver en docent bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, sprak over AI in de gezondheidszorg. “Door te leren van iedere vorige patiënt, weet je hoe het de volgende keer beter kan,” aldus Egge van der Poel. Hij verwees hierbij naar de manier waarop AI ons in de toekomst zal gaan helpen. De snelheid daarvan hangt af van hoe wij als mensheid deze nieuwe technologie gaan omarmen. “De mensen in de zorg zullen in de komende jaren verder ‘opraken’, waardoor urgentiebesef enkel zal toenemen,” sluit Van der Poel af.

Van lineair naar circulair
Philip Bleijlevens, CCO Health & Circular, begon de dag met zijn standpunt: “Iedereen dacht dat het niet kan, totdat er iemand kwam die dat niet wist.”

“Bij Dynahealth bekijken wij de zorgwereld vanuit een totaal andere invalshoek. Wij vinden dan ook dat er niet alleen verduurzaamd moet worden binnen de gezondheidszorg, maar dat het toewerken naar een circulair businessmodel waarbij de zorg betaalbaar en echt om de patiënt heen georganiseerd wordt nog veel belangrijker is,” vervolgt Bleijlevens. “De dag was een overweldigend succes en bovendien wederom een bevestiging dat we met Dynahealth de juiste weg ingeslagen zijn”, sluit Bleijlevens af na het einde van een inspirerende dag.

Over Dynahealth
Dynahealth verzorgt innovatieve, toekomstbestendige zorgoplossingen voor comfortabele thuiszorg. Onze toegevoegde waarde is het bezorgen van gepersonaliseerde, integrale zorg in de thuissituatie en het ontzorgen van klanten, zorgverleners en (mantel)verzorgers. Dit doen wij door te richten op het bezorgen, installeren, assembleren en (waar van toepassing) repareren van medische hulpmiddelen en apparatuur bij de klant thuis, op iedere dag van de week. Daarnaast beschikken we over een GDP-netwerk om medicatie binnen de juiste temperatuur specificaties bij patiënten thuis te bezorgen in de gehele Benelux. 

www.dynahealth.eu

*************************************************************************************

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Philip Bleijlevens, CCO Health & Circular
Philip.bleijlevens@dynagroup.nl
Tel: +31 6 13 05 12 31

Tamara Sijstermans, Marketing Specialist Health & Circular
Tamara.sijstermans@dynahealth.eu
Tel: +31 6 11 64 67 31